GENERELT
Kanskje den aller viktigste forberedelsen du kan gjøre før du legger ut på en større tur, er å skaffe deg en god reiseforsikring. Skulle du være uheldig på turen å skade deg, bli syk eller bli frastjålet noe, så er det utrolig viktig at du har en forsikring som dekker dette. For en lengre reise blir som regel det beste alternativet å tegne en helårsforsikring med en tilleggsforsikring. Helårsforsikringen dekker vanligvis de første fem ukene, så må du kjøpe en tilleggsforsikring som skal dekke for resten av turen. Skal du ut på en lengre tur til fjerne strøk koster det en del å forsikre seg, men det er nok småpenger sammenlignet med hva du må ut med hvis uhellet først skulle inntreffe...

Dekningsomfang og pris varier med hvilken type tur du skal ut på, og hvilket forsikringsselskap du velger. Ofte kan du få spesielt gode avtaler dersom du allerede har annen type forsikring hos et selskap, eller at foreldrene din har forsikring hos det forsikringsselskapet. Det lønner seg å forhøre seg litt! Det lønner seg også å sette seg inn i hva forsikringen dekker, og ikke minst hva den ikke dekker. Eksempelvis dekker de færreste fjellklatring, uten at man kjøper en ekstra tilleggsforsikring for dette. Det kan også være lurt å tegne en tilleggsforsikring dersom du har med deg spesielt verdifulle gjenstander, for eksempel et videokamera.
 
Viktigste dekningspunkter:
· Reisegods: Hvor mye som dekkes dersom du blir f.eks frastjålet noe
· Reiseulykke v/invaliditet: Hvor mye du mottar dersom du blir utsatt for en ulykke som medfører invaliditet.
· Reiseulykke v/død: Hvor mye som dine etterlatte mottar ved en eventuell dødsulykke
· Reisesyke: Hvis du blir syk, dekning av sykehusopphold mm.
· Hjemreise: Transport hjem dersom man blir syk
· Reiseansvar: Hvor mye forsikringsselskapet dekker dersom du skulle skade f.eks andres eiendom

 
 
EUROPEISKE REISEFORSIKRING
Vårt valg endte på Europeiske Reiseforsikring. Det er ikke meningen å drive noe form for reklame for Europeiske, men vi har hatt god erfaring med de tidligere og det var mye godt avgjørende for oss. De er langt fra det billigste alternativet, og spesielt lønner det seg å forhøre seg dersom man allerede har annen forsikring hos et bestemt forsikringsselskap. Vi som sagt hatt god erfaring med Europeiske tidligere, og en god reiseforsikring er såpass viktig, at man bør ikke telle så mye på kronene akkurat der. Det er et hav av ulike muligheter og mange selskaper å velge mellom. Her kan du finne mer informasjon om de ulike...
 

 
 
NORSK LUFTAMBULANSE
Stiftelsen Norsk Luftambulanse er det smart å være medlem av enten man skal på reise i utlandet eller ikke. Norsk Luftambulanse legger ned et fantastisk arbeid hvert år, støtte til dette arbeidet er alene en god grunn til å melde seg inn. Stiftelsen er en ideell medlemsorganisasjon med mål å bidra til at Norges befolkning får en best mulig akuttmedisinsk tjeneste. Med opp mot 800.000 medlemmer er Stiftelsen en slagkraftig aktør i utviklingen av Helse-Norge.

Dersom du skulle komme utfor en ulykke i utlandet stiller Norsk Luftambulanse opp for deg. Om nødvendig har de eget ambulansefly for hjemtransport. En Cessna Citation 3, som er utstyrt som en intensivavdeling. Det er plass til 2 bårer ombord. Egne sykepleiere og leger er i beredskap døgnet rundt for å ledsage den enkelte hjem.
Les mer om Norsk Luftambulanse her...
 
 
Copyright © 2001 - Jorda Rundt 2001